معرفی سبک کیوشو سلف دیفنس

معرفی سبک کیوشو سلف دیفنس

معرفی سبک کیوشو سلف دیفنس

معرفی سبک کیوشو سلف دیفنس

معرفی سبک کیوشو سلف دیفنس
معرفی سبک کیوشو سلف دیفنس
حدیث ورزشی
موضوعات
آرشیو
آمار
نویسندگان
نظرسنجي
جستجو
جدید ترین مطالب
اخبار و اطلاعیه
سایت به زودی فعال خواهد شد


معرفی سبک کیوشو سلف دیفنس
معرفی سبک کیوشو سلف دیفنس




درمعنای لغوی سلف دیفنس ( ( self defence به معنای دفاع شخصی و کیوشو ( kyusho ( که عبارت است از علم بررسی نقاط حیاتی بدن انسان و در کل این سبک رزمی از حرفه ای ترین سبکهای دفاع شخصی در سطح جهان است که علاوه بر موارد مختلف دفاع و حمله – قفل مفاصل - تکنیکهای دست و پا و .... از علم بی مثال کیوشو یا همان نقاط حساس بصورت کاملا علمی بهره میبرد.

کیوشو عبارت است از علم بررسی نقاط حیاتی بدن انسان . این نقاط که به نقاط مرگ آور نیز شهرت دارند امروزه نیز در طریقت های برخی از ورزشهای رزمی از این علم بهره می جویند. علم وارد نمودن ضربه اصولی به این نقاط که نیازمند دانش و آگاهی پیرامون علم فیزیولوژی یا اندام شناسی و نیز آگاهی علمی و عملی هنر رزم است . از این رو همواره در هنر رزمی شرق دانش علمی و فنون عملی در کنار یکدیگر آموزش داده میشود لذا ضربه زدن یا فشار آوردن اصولی به این نقاط میتواند باعث ایجاد درد، بیهوشی و یا حتی مرگ شود.

هر فردی با تسلط دقیق به محل این نقاط و اطلاع كامل از نحوه وارد سازی ضربه (شامل فرم ضربه ، زاویه ، شدتضربه و ضربه های تركیبی به نقاط مكمل ) به راحتی قادر خواهد بود حریف خود را از پا در آورد .

نام این نقاط حساس به ضربه در بدن نقاط دیم ماك است .نقاط دیم ماك دقیقا همان نقاطی هستند كه در طب سوزنی (برای درمان) و در علم ماساژ نیز آن را به کار میگیرند.

این نقاط اگر به شكل خاصی و با نیروی مشخصی تحریك شوند كارایی پزشكی درمانی و بر عكس اگر به شكل دیگری مورد اصابت قرار گیرند كاربرد رزمی و از كار اندازی حریف را در پی دارند.

صحنه ای از یك درگیری خیابانی را تجسم كنید كه یك رزمی كار بسیار ورزیده با اندامی تنومند جلوی پیر مردی نحیف را گرفته و میخواهد اورا بر زمین بكوبد و در مقابل چشمان حیرت زده عابران و تماشاچیان رهگذر پیر مرد فقط با نواختن ضربه ای نه چندان محكم به نقاط مشخصی از اندام مهاجم غول پیكر او را برای همیشه نقش بر زمین میسازد. این صحنه تخیلی و حقه سینمایی به نظر میرسد اما حقیقت این است كه چنین نقاطی در بدن انسان وجود دارند و هستند كسانی كه اندام و هیكل تنومند و عضلانی دارند اما با تسلط دقیق به محل این نقاط و اطلاع كامل از نحوه وارد سازی ضربه (شامل فرم ضربه، زاویه و شدت ضربه و ضربه های تركیبی به نقاط مكمل) قادرند به راحتی در هر صحنه رزمی با كمترین تلاش جان خود را به سلامت از میدان به در برند.

سوال: آیا یاد گرفتن نقاط دیم ماک و نحوه ضربه زدن به این نقاط فقط به درد رزمی کاران می خورد؟

جواب: خیر! برعکس ، دیم ماک و ضربه به این نقاط (به قول جت لی در فیلم بوسه اژدها) بیشتر به درد کسانی می خورد که از لحاظ جثه بدنی کوچک و ضعیف هستند و طاقت تحمل مشت ها و ضربات متوالی مهاجمین را ندارند. در واقع این اشخاص می خواهند نقاط مشخصی را بدانند که با ضربه زدن به آن نقاط قادر باشند حریفان غول پیکر و ورزیده را زمینگیر کنند. خوشبختانه نقاط دیم ماک در سراسر بدن از سرو گردن گرفته تا دست و پا و شکم وعقب و جلوی بدن پخش شده اند. بنابراین بسته به اینکه کدام قسمت بدن مهاجم در اختیار شما باشد می توانید بلافاصله به نقاط دیم ماک همان نواحی ضربه بزنید و ضمن خلاص کردن خود حریف را از کار بیاندازید و یا حتی او را کاملا زمین گیر کنید.

نمایش های سینمایی که در آن دو نفر به جان هم می افتند و ساعت ها با هم مبارزه می کنند در واقعیت اصلا رخ نمی دهند. در واقعیت کل زمان دعوا و درگیری بیشتر از دو سه دقیقه نیست و در این دقایق وارد ساختن ضربات کور و بی هدف ، ضمن آنکه ممکن است باعث زخمی شدن و آسیب های جدی شود ، انرژی شما را نیز سریعا تحلیل برده و توان مقاومت و مبارزه را به سرعت از شما می گیرد.

در این مواقع کافی است بدانید کدام نقطه از دست یا مچ دست و یا زیر بغل یا گردن و پا و پشت و پهلو و سینه و یا هر نقطه دیم ماک دیگر بدن حریف را شکار کنید به شکل مناسب به آن ضربه بزنید ، یا فشار دهید! به محض اینکه این نقطه حساس و یا چند نقطه حساس را پشت سر هم با دست یا حتی با خودکار و چوب و سنگ (در صورت نیاز) ضربه زدید ، حریف اگر قهرمان کمربند دار رزمی هم باشد فورا بی حال می شود و روی زمین خواهد افتاد و شما را به حال خود رها می سازد تا بتواند جان خود را سالم از میدان بدر برد.

می بینید که اطلاع از دانش دیم ماک و کیوشو در درگیری ها چقدر برای افراد ضعیف و ناآشنا با فنون رزمی مفید است. جالب است بدانید در دوره های فشرده آموزش دفاع شخصی که امروزه در سطح وسیعی در اروپا و آمریکا و در واقع در کل کشورهای جهان مرسوم است ، از فرد آموزش گیرنده می خواهند خودش در منزل و در اوقات فراغت به تقویت عضلات و مفاصل خود بپردازد و سرکلاس فقط نقاط حساس و ضعیف بدن حریف و شکل صحیح ضربه زدن به این نقاط را به آموزش گیرنده یاد می دهند.

 

 البته بسیاری از این نقاط را همه می شناسند: گیجگاه ، چشم ها ، زیر گردن ، فضای توخالی وسط گردن، کبد یا همان فضای توخالی وسط جناغ سینه ، وسط پا در مردان ، پهلوها ، کلیه ها و... اما حقیقت آن است که هنگام درگیری چه بسا این نقاط از دسترس شما دور باشد یا حریف به طور ذاتی آنها را از دسترس شما دور کند. در این مواقع است که نقاط مخفی دیم ماک به داد شما می رسند و شما فقط با یک فشار کوچک به نقاطی از مچ و دست و بازوی حریف می توانید دهان او را از درد باز نگه دارید و نگاه ملتمسانه و دردآلود او را جایگزین نگاه خشن و بی رحمش سازید.

سوال : ضربه به نقاط دیم ماک چگونه است؟

نقاط دیم ماک همانگونه که گفته شد ، آن بخش از مسیرها یا مدارهای انرژی چی هستند که به پوست بدن نزدیک شده اند و یا در چند سانتی متری زیر عضلات نزدیک به پوست قرار گرفته اند. طبیعی است که دسترسی به آن نقاطی که درست زیر پوست هستند خیلی راحت است ، چرا که ضخامت پوست بدن معمولا زیاد نیست و شما می توانید مستقیما با یک ضربه کوچک به نقطه دیم ماک زیر پوست ، تاثیر آن را بلافاصله در چهره و زانوان خمیده و ضعف شدید مهاجم مشاهده کنید.

اما بعضی اوقات نقاط دیم ماک در زیر لایه ای از عضله یا چربی یا رگ مخفی شده است و شما باید با یک زاویه مشخصی این نقطه را هدف قرار دهید و میزان فشار بیشتری را اعمال کنید. حتی نوع ضربه هم فرق می کند. گاهی یک ضربه محکم با نوک انگشتان کفایت می کند. ولی گاهی لازم است دست را مشت کرده و با استخوان پشت دست محکم روی نقطه ضربه بزنید و آن را فشار دهید. بعضی مواقع باید به جای ضربه زدن مانند انبردست عضله روی نقطه دیم ماک را به همراه خود نقطه از جا درآورده و به سمت بیرون بکشید تا بتوانید آن نقطه را تحت تاثیر قرار دهید.

گاهی نیز نباید به یک نقطه دیم ماک اکتفا کنید . مثلا لازم است ابتدا درد شدیدی را در مسیر انرژی چی از داخل کلیه های مهاجم ایجاد کنید و بعد مدار روده و مدار قلب او را همزمان زیر ضربات خود قرار دهید. به این ترتیب مهاجم به خاطر از کار افتادن و افت انرژی شدید و سریع در چند بخش از بدن خود ، بی اختیار میدان را واگذار می کند و برای زنده ماندن و نفس کشیدن خود به تقلا می افتد.

--------------------------------------------------------------------------------


تعداد بازديد : 882
سه شنبه 25 شهریور 1393 ساعت: 20:40
نویسنده:
نظرات(0)
مطالب مرتبط
بخش نظرات این مطلب

کد امنیتی رفرش
ما را در فضای مجازی دنبال کنید
زمان برگزاری کلاسها
درباره ما
مطالب تصادفی
ورود کاربران
عضويت سريع
لینک دوستان